Sweet Memories Shall Be Cherished Always

By: yangmazni n yahya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Saturday, 26-Jan-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Petrosains ~ KLCC - 20 Januari 2008

come, lets go
the dark ride
 
View all 12 photos...



Wednesday, 23-Jan-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Nyum Nyum Nyum

gulai ikan aya .... nasi berlauk
untuk minum petang ... kuih lopes
for dinner, tomyam sea food
ari ni public holiday ... dok rumah, rehat2 ngan anak2, cik abang ada kursus kat kl .... sambil2 tu buatlah apa2 yang patut, faham2 ajalah, kalau dah sibuk kerja during weekdays, rumah sure lah berhabukkkkkkk, macam tongkang pecah pun ada

rasanya dah lama sangat tak upload gambar makanan ... maklumlah, tak sempat nak masak, main tunjuk2 kat pasar malam aja






Saturday, 19-Jan-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Aktiviti hujung minggu

 
 
 
View all 6 photos...
Bawak anak2 gi main pool kat vista seri putra, bagi melepaskan hajat anak2 yang tertangguh minggu lepas (minggu lepas tak jadi main pool sebab hujan) ... cuaca agak mendung, so sejuk lerrrrrrr, tapi budak2, tak kisah sangat tentang tu, janji seronok jumpa air




Sambil2 dok awasi dia orang mandi, tembaklah mana yang sempat di sekitar pool tuh heheh , as usual, flowers ni memang objek fotografi yang menarik



Petang pulak, ke rumah Rose http://zanaz70.fotopages.com untuk menikmati minum petang ... terima kasih banyak2 noooooooooooo ... awan mendung berarak membawak hujan .... hmmm memanglah sekarang ni, petang2 asik hujan aja, tensen dibuatnya



On the way back, singgah jap kat FUN MUSIC SCHOOL ... fuhhhhhhh nasib baik ada orang lagi heheh, dapatlah register along yang memang dah lama dok simpan hajat nak belajar piano


Sunday, 6-Jan-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Posing2 ~ Alamanda, Putrajaya

 
 
 





Saturday, 5-Jan-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Untuk renungan II

Yaasin .........
Quote:
SURAH YAASIIN (Hai Manusia)

Nabi kita Muhammad s. a. w bersabda : "Tiap-tiap sesuatu Mempunyai hati
dan hati Al-Quran ialah surah Yaasiin." Yaasiin kerana Allah, nescaya
akan terampun segala-gala dosanya kecuali dosa syirik.." Dalam satu
hadith yang lain Baginda s. a. w bersabda: "Hendaklah kamu membaca
surah Yaasiin ke atas pesakit-pesakitmu yang menghadapi sakaratul-
maut, nescaya Allah s. w. t akan meringankan kekerasan sakaratul-maut
itu."Dalam satu hadith yang lain pula Baginda s. a. w bersabda: "Aku
ingin benar, agar surah Yaasiin ini dihafaz oleh tiap-tiap umatku."
Barang siapa membacanya sebanyak 41 kali, pasti akan tercapai segala
hajat dan cita-citanya.
Barang siapa membacanya sebanyak 21 kali pada malam Jumaat, Lalu
berdoa istghfar untuk kedua ibu bapanya, nescaya dosa kedua ibu
bapanya akan diampunkan oleh Tuhan.
Barang siapa membaca sekali ketika membuka kedai atau perniagaan,
nescaya akan maju perniagaannya itu.
Barang siapa membacanya sekali pada awal malam, andaikata ia mati
pada malam itu, mesti ia mati syahid.
Barang siapa membacanya sekali selepas tiap-tiap sembahyang Jumaat,
nescaya ia akan diselamatkan dari siksa kubur. Jika dibacanya oleh
seorang askar, ketika ia hendak turun kemedan peperangan, Allah akan
mengurniakan kepadanya keberanian dan kegagahan, serta naiklah
ketakutan pada musuh-musuhnya. Hikmat-hikmat dan khasiat-khasiat
surah Yaasiin ini banyak benar didapati di dalam kitab-kitab hadith
tetapi cukuplah setakat ini untuk diamal oleh anda sekalian.


-Bicara Muslim




[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net