Sweet Memories Shall Be Cherished Always

By: yangmazni n yahya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 2-Jan-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Happy New Year 2008 and Back To School

Back to school .... yahoooooooooo
Hari ni hari kedua kita melangkah ke tahun baru 2008 ... HAPPY NEW YEAR to everybody, semoga hari2 seterusnya menjanjikan sesuatu yang lebih baik untuk kita semua.

Mama n ayah cuti dua hari untuk bagi "moral support" dan temankan anak2 mendaftar ke sekolah, maklumlah they would facing new experience kat sekolah kebangsaan, esp Ngah yang lum pernah ada pengalaman sebegitu. Esok akan lebih sibuk sebab sekolah dah mula, both sekolah kebangsaan n sekolah agama. Begitu juga dengan adik yang akan sibuk dengan tadika dan kelas Iqra' nya.

Mama dan ayah doakan semoga anak2 dapat menempuhi semua ini dengan hati yang tabah. Semoga semuanya membesar menjadi insan yang membahagiakan semua orang .... mama n ayah tidak pentingkan kejayaan akademik semata ... yang lebih penting, pembentukan personaliti seorang insan yang dikasihiNya.





Hitam Putih Masa Depan

Sheila Majid


Quote:
Lihatlah sekitar alam
Dunia luas terbentang
Langit tinggi kebiruan
Pohon-pohon kehijauan
Hembusan bayu yang menyegarkan

Dengarkan di sana-sini
Beburung riang menyanyi
Berbunga aneka warna
Sumber kedamaian jiwa
Mensyukuri nikmat Maha Esa

Begitu berharga kehidupan ini
Bagi mereka yang tahu menghargai
Mengapa terdorong oleh perasaan
Kalau turutkan hati diri menjadi korban

Tiada yang dapat lari dari masalah diri
Hadapi lah dengan tenang
Tiap cabaran yang datang
Atasinya dengan keimanan

Sekadar buat renungan
Untukmu teman tersayang
Hitam putih masa depan
Sendirian menentukan
Hidup ini usah persiakan


Saturday, 29-Dec-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Mandi manda ~ Hutan Lipur Sg. Gabai

 
 
 
View all 9 photos...
Kebetulan ada jemputan kenduri kahwin di Sg. Lui ... emmm apa lagi, lepas makan kenduri, mandi air sungai lah pulak, apa lagi, cuaca plak panasssssssssss ... lain kali boleh datang lagi, sebab tempat ni lebih selesa dan lebih bersih daripada Sg. Congkak





Tuesday, 25-Dec-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Jalan2 ambik gambar ~ Kota Bharu, Kelantan

 
 
 
sempat lagi gi "menembak" sambil jalan2 musim raya haji 2007

MENELUSURI KEADAAN BANJIR ~ TAMBATAN DI RAJA

saja bawak anak2 menjenguk kawasan banjir ini .... nak bagi mereka kenal apa itu banjir dan komplikasi daripadanya ... masa ni air dah mula surut dah




MERCU TANDA KOTA BHARU DAN SEKITARNYA






Monday, 24-Dec-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Desa Tercinta

Kedamaian desa ...
Sunrise @ Tok Bali
Sunset @ Karak Highway
Antara yang sempat di"tembak" semasa raya haji kat kampung




Sawah padi menghijau @ Kg. Kelar, Pasir Mas


Keindahan mentari pagi @ Tok Bali, dalam perjalanan kembali ke perantauan


Sunday, 16-Dec-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Petrosains ~ KLCC

Petrosains ... hajat yang tidak kesampaian
Last weekend, brought them to KLCC ... unfortunately there were too many people ... cuti sekolah beb, frust menonggeng anak2 tak dapat masuk ... hmmm kena tunggu lepas raya haji lah nampaknya



[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net