Sweet Memories Shall Be Cherished Always

By: yangmazni n yahya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 16-Oct-2009 11:59 Email | Share | | Bookmark
I'm back .... to the world of fotopages hehheh

Setelah berbulan2 menyepi sebab masalah internet dan pelbagai faktor lagi ... emmm siang tadi ku pun melangkah ke kedai maxis di alamanda, putrajaya ... masa rehat tengahari. actually i sort of have decided to try maxis broadband, jadi tanpa banyak berkira ku pun terus register ler.

emmm why not earlier eh? .... ku ni jenis slow sket bab2 teknologi ni ....tengok dulu kawan2. bila dah selesa barulah cuba hehehhe.

hopefully tak ada masalah lagi lah lepas ni hendaknya.




Friday, 1-May-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Lagi2 cerita lama ~ A Famosa Resort etc

kat depan A famosa water world, bergambar dulu lah
 
hmmm adik ngan goggle baru dia, ....
View all 15 photos...
ari ni HARI PEKERJA .... public holiday lah kiranya, jadilah weekend yang panjang. tapi kali ni kami tak merancang ke mana2 pun, rehat ajalah kat rumah, lagipun anak2 ada tuisyen, mid may ni ada test, jadi kena usahalah jugak sket2 .... lagipun masa cuti sekolah june nanti, anak2 akan bercuti panjang kat kampung

godak2 balik laptop ni, ada lagi gambar2 yang tersimpan hehehe, biasalah bila dah kerja ni tak ada banyak masa nak mengadap komputer, fikiran pun banyak fokus kepada perkara2 lain, emmmm bila ingatkan masa kat Jepun dulu tuh, fuhhhhhhhhhh heaven gila wa cakap lu , itu yang kadang2 dok belek2 gambar2 masa kat sana, terasa kerinduan meresap di jiwa hahahahhaha

gambar2 ni masa cuti raya cina end of february ari tuh, pakat2 ngan keluarga adik ipar yang naik dari johor, kami bercuti di A Famosa Resort, main air ler apa lagi hehehhe ... pendapat tentang A Famosa ni, emmm cukuplah sekali pergi heheheh, untuk kenal2 tempat tuh

Sebelum patah balik KL, sempat pulak ke zoo melaka


A FAMOSA WATER WORLD






ZOO MELAKA






Sunday, 19-Apr-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Sport's Day SK Jln 4 and .... OTHERS

emmm adik tak mahu gambarnya di ambil
bila dah jumpa kawan tuh, lupa ngan mama ni
siap sedia nak bersukaneka
View all 15 photos...
SPORTS DAY SK JALAN 4 ~ 11 APRIL 2009
emmm anak2 bersemangat sekali nak "berhari sukan", pagi2 lagi dah bangun esp adik sebab ini first time dia join ngah and along. Well, bila sampai kat Stadium MPKJ kat sek 15 tuh, macam ada sesuatu yang tak kena ... hambar aja terasa, kelam kabut nampaknya .... anak2 sekolah n parents sama sampai ngan para AJK, jadi tak tentu arah dibuatnya. Last year punya event lebih teratur nampaknya. emmm apa-apalah

pada awalnya nya tuh, sunyi sepi aja .... bila ada acara pun tak ada orang tepuk tangan pun, kemeriahan hanya ketara selepas perbarisan ... acara balapan mendapat tempat dihati para yang hadir. tahun ini juara keseluruhan rumah kuning.







CLOSE UP POKOK SETAWAR KAT LAMAN RUMAH - tatkala kebosanan dan tengah gian nak "menembak" hehehhe




MANDI MANDA KAT VISTA SERI PUTRA ~ semalam petang.




ari ni, lepas along punya kelas piano, kami ke MINES, ada pameran kucing .... saja aja, sebab teringatkan anak2 tersayang ni memang sukakan kucing. lepas tu, lunch kat sushi king .... adik beria2 sungguh nak makan kat situ, agaknya teringatkan sushi berpusing2 tuh ... nostalgia sungguh ler





Sunday, 5-Apr-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Weekend getaway ~ Birthday celebrations

dinner buffet @ Taman Sari
yang ni terlalu manisssssss!!!!!
ni okaylah hehhe
View all 9 photos...
Bulan ini kami celebrate Ngah n Ayah punya birthday. Sebenarnya Ngah dah lama minta nak pergi Hotel Istana sebab dia suka stroberi cicah cekelat kat situ .... since ada lagi satu peluang nginap kat situ, ayah pun berusaha dapatkan bilik untuk weekend ni, alhamdulillah. Seronok anak2 .... bila sebut nak gi Istana Hotel aja, emmm bab hadiah tak kisah sangat ler heheheh .... tapi sedikit sayang, kali ni buffet dinner tak dak pulak stroberi nak dicicah ngan cekelat tuh .... buah2 lain ada lah .... agaknya bukan musim stroberi ke apa ke tak tahu lah .... tak kisahlah, anyway, terima kasih banyak2 ayah ek .... biarpun ini merupakan celebration untuk Ngah n ayah sekali, tapi ayah yang belanja heheh, terima kasih daun keladi lagi sekali



Ngah & Ayah yang dirai





yang di bawah ini pulak, gambar hiasan semata2 hehehhe lama tak tembak bunga-bungaan



Saturday, 28-Mar-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Cerita lama - Kuala Gandah & Legend 28 & 29 Nov 08

daripada tol lanchang, jumpa simpang tiga, ikut sign board aja
dah sampai ke tempat tujuan
 
View all 24 photos...
KUALA GANDAH


Ini cerita dah basi, tapi nak upload juga untuk kenangan. Cerita masa cuti sekolah tahun lepas (year end school holiday), masa tu PC tengah sakit tenat dan akhirnya sekarang ini "sudah kembali ke rahmatullah".

Memang dah lama nak bawak anak2 ke Kuala Gandah, untuk berkenalan dan mengalami "hands-on experience" dengan gajah2 ni semua. Kami bernasib baik sebenarnya, sebab salah seorang pegawai di situ, kawan ayah. Jadi biarpun kami pergi tanpa buat "reservation" dapatlah layanan VIP heheheh. Anak2 memang seronok betul kat situ. Masa tunggang gajah tuh, dia orang dapat pengalaman baru "mama, ayah, sakit lah masa naik gajah tuh, bulu gajah tu keras lah hihihi"


Quote:
Kuala Gandah Elephant Sanctuary in Malaysia is one of the popular attractions in Malaysia. The Elephant Sanctuary, the first of it kind in the country was set up in 1989 to support elephant relocation programs that had begun in 1974. The Kuala Gandah sanctuary has been deemed a necessity for the purpose of making the elephants survive which are indeed dwindling. The National Department of Wildlife had taken up the task of establishing the Kuala Gandah Elephant Sanctuary. The Kuala Gandah Elephant Sanctuary will give you a very rare opportunity to learn about these displaced gentle giants. Visitors coming here can with the help on an elephant guide or a mahout get a chance to ride them through the jungle. The brave and adventurous visitor can take the elephants down to the river and help them give a bath. There really is no better opportunity than this to get in touch with Big Nature.









DEERLAND PARK


Daripada tempat gajah, kami menuju pulak ke deerland park, tarikan utamanya tentulah rusa2 kat situ, boleh bagi makan kat dia orang ni, tapi kan, eheiiiiiiiii kegelian kami semua dibuatnya, berebut2 rusa2 tu datang mengerumuni kami nak dapatkan makanan Selain daripada rusa banyak lain binatang lain sebenarnya, konsepnya adalah lebih kepada petting zoo ... kita boleh lihat dan sentuh binatang2 yang ada kat sini ...

Quote:
The Deerland Park is a privately owned and managed deer park situated about 2km outside the Kuala Gandah Elephant Sanctuary in Pahang.







LEGEND HOTEL

Hajat di hati sebenarnya nak menuju ke temerloh, tapi kawan ayah kat situ rupa2 nya balik kampung, jadi kami patah balik ke KL hehehhe .... anak2 tak mahu balik rumah, sebab dia orang sebenarnya dah lama mengharapkan jalan2 punya siri ni, maklumlah cuti sekolah dah lama ... emmm in the end, kami putuskan untuk menuju ke Legend Hotel .... yang ada pun bilik suite aja .... okaylah tuh, lagipun dekat dengan the Mall, bolehlah mama shopping heheheh










[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net